Baby’s leren talen onderscheiden in baarmoeder

Baby’s leren talen onderscheiden in baarmoeder

Reacties uitgeschakeld voor Baby’s leren talen onderscheiden in baarmoeder

AMSTERDAM – Baby’s kunnen in de baarmoeder al verschillende talen onderscheiden. Dat melden onderzoekers.

Wetenschappers ontdekten dat baby’s van slechts een aantal uren oud onderscheid kunnen maken tussen geluiden van hun moedertaal en geluiden van buitenlandse talen. Dat meldt Pacific Lutheran University. Ongeveer de laatste tien weken luisteren baby’s naar het gepraat van hun moeders. Daardoor kunnen ze bij geboorte al onderscheid maken tussen de taal van hun moeder en andere talen.

Klinkers

“De klinkers die moeder uitspreken zijn de luidste onderdelen van een taal. Een foetus richt zich op die klanken”,  vertelt één van de onderzoekers. “Dit is het eerste onderzoek waaruit blijkt dat baby’s voordat ze geboren talen leren.” Voor het onderzoek werden veertig pasgeboren baby’s onderzocht. Daarbij werd de interesse van baby’s in geluiden gemeten via een speen die is aangesloten op een computer. Bij het horen van een buitenlandse taal bleven baby’s langer aan de speen zuigen. Bij de moedertaal deden baby’s dit korter.

Bron: Nu.nl

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Tags:

Back to Top