Bingo

Bingo

Bingo

Geen reacties op Bingo

Leer elkaar kennen met Bingo

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Vraag deelnemers 14 dingen te noemen die ze graag van elkaar zouden willen weten. Bijvoorbeeld: – wie houdt een weblog bij?, – wie heeft meer dan 500 kilometer gereisd om hier te komen? , – Wie heeft kinderen? De trainer schrijft deze vragen op een whitebord als volgt:

  1. ……. houdt een weblog bij
  2. ……. heeft 500 kilometer gereisd om hier te komen
  3. ……. heeft kinderen

Als de 14 vragen zijn opgeschreven ontvangen de deelnemers een bingo formulier met 14 lege vakken waarin de deelnemers de vragen overschrijven van het bord. Nu wordt de deelnemers gevraagd om groepsleden te vinden die ” ja” kunnen zeggen tegen een vraag. Als dat is gelukt wordt de naam bij de vraag genoteerd van het bingoformulier, net zo lang totdat alle vakken zijn opgevuld. Een naam mag maar een keer op het formulier voorkomen. De deelnemer die als eerste 14 namen heeft verzameld roept “bingo”. Dan stopt het spel en wordt het ingevulde formulier met de deelnemers gecontroleerd. Tip: het is natuurlijk nog leuker als je ook echt iets kan winnen.

 Kenmerken

  • Duur: 15 min.
  • Deelnemers: In dit geval 15. Stel het aantal vragen af op het aantal deelnemers.
  • Benodigd materiaal: Bingo formulier

 

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top