Hot ball

Hot ball

Hot ball

Geen reacties op Hot ball

Hoe gaat het in z’n werk?

De deelnemers staan in een kring. Als het een grote groep is kun je meerdere kringen maken van bijvoorbeeld 8 personen. Een zachte bal wordt in een hoog tempo rond gegooid zonder dat deze op de grond valt. Degene die de bal heeft die zegt iets en gooit de bal zo snel mogelijk weer door.

Waarvoor kun je het inzetten?

  • Je kunt het inzetten om kennis te maken. Je kunt bijvoorbeeld de naam laten noemen van degene naar wie hij of zij gooit. Dan geldt wel de regel dat je niet steeds naar dezelfde persoon mag gooien.
  • Ik houd er ook van om dit soort dingen in te zetten om meer te weten te komen over de verwachtingen en de doelstellingen van de deelnemers.
  • Als je het gebruikt om opgedane kennis te herhalen kun je vragen om iets te noemen waarover het die dag is gegaan terwijl je de bal gooit naar iemand. Op deze manier herhalen de deelnemers de stof en zal het langer bijblijven. Om goede energie te houden blijf je vragen om het tempo hoog te houden.

Waarom deze werkvorm?

Deze werkvorm bevordert kennismaken, herhalen van opgedane kennis en brengt energie en plezier.

Kenmerken

  • Duur: 10 minuten
  • Deelnemers: 6 tot veel
  • Benodigd materiaal: zachte ballen

 

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Tags:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top