Kies je woorden met zorg

Kies je woorden met zorg

Geen reacties op Kies je woorden met zorg

De meesten van ons weten hoe belangrijk woorden kunnen zijn. De visionaire droom van Martin Luther King, de sonnetten van Shakespeare maar ook de woorden “een beetje verliefd” van Andre Hazes hebben allen gemeen dat ze ons ontroeren, kracht en hoop geven. Weinig mensen zijn zich bewust van de mogelijkheid om woorden te gebruiken om onze eigen emoties te verzakken of te versterken. Bewustwording van de kracht die woorden voor jou hebben, kunnen, mits verstandig gekozen, jouw mogelijkheden verrijken.

Verzin drie woorden die je gewoonlijk gebruikt welke negatieve gevoelens creëren in je leven. Schrijf voor deze woorden een alternatief op dat je patroon doorbreekt omdat het je bijvoorbeeld aan het lachen maakt. Bijvoorbeeld van “mislukking” naar “stuntelen” en van “kwaad” naar “knorrig”. En verzin ook drie woorden die je uit gewoonte gebruikt welke je versterken en schrijf daar een alternatief voor op die de intensiteit van de emotie vergroot. Bijvoorbeeld van “aantrekkelijk” naar “prachtig” en van “gelukkig” naar “extatisch”. Probeer de alternatieve woorden eens toe te voegen aan je dagelijkse vocabulaire en ervaar hoe je patroon wordt doorbroken en geniet van het effect.

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top