Mindmap

Mindmap

Reacties uitgeschakeld voor Mindmap

Een mindmap is een overzicht dat bestaat uit plaatjes en begrippen die in een logische vorm zijn geordend. Een mindmap wordt vaak gebruikt om creatieve processen te ondersteunen en bij leren en onthouden.

Wanneer je gebruik maakt van mindmap software is het mogelijk lange teksten toe te voegen, deze worden dan in eerste instantie niet zichbaar maar alleen op verzoek getoond. Maak je de mindmap met de hand beperk je dan tot steekwoorden. Door middel van lijnen worden relaties gelegd en met kleur kan de ordening verder worden verduidelijkt. De Britse psycholoog Tony Buzan is de bedenker van de MindMap en ontwikkelde zijn theorie in de jaren ’60.

Mindmaps: een geweldige tool om stof te onthouden door jouw associaties visueel vast te leggen en in te branden in jouw hersenen. Try it out!

One picture is worth a thousand words!

 

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Back to Top