Visie
Een favoriet sprookje bij velen is het bekende verhaal van de circusolifant Dombo die door zijn grote oren een act met de grote olifanten verprutst en voor straf in een clownsact wordt ingezet waarin hij belachelijk wordt gemaakt. Na een verdrietige nacht wordt hij ’s morgens in een boom wakker. En daar wordt hij uitgelachen door de aanwezige kraaien. Maar dan krijgt Timmie de muis een idee. Met behulp van een veer, een ’toverveer’, leert hij Dombo te vliegen. En vanaf dat moment is de vliegende Dombo de succes act van het circus.
Belangrijke ontdekkingen betreffen veelal niet de uitvinding van nieuwe dingen, maar komen tot stand door verkenning en uitdieping van bestaande dingen die nieuwe toepassingen vinden door er op een andere manier tegen aan te kijken. Het idee voor Vliegendeolifant is ontstaan vanuit een levendige hartstocht het beste uit een ieder te halen door te kijken naar de mogelijkheden, het potentieel. Met de coachpraktijk van Vliegendeolifant, die aan huis is gevestigd in Amsterdam, helpt René mensen privé en zakelijk een stapje verder in de goede richting en maakt daarbij gebruik van cognitieve gedragstherapie, partsintegration en oplossingsgericht coachen. Met zijn compagnon geeft hij workshops, standaard en op maat, gericht op persoonlijke effectiviteit. Hierin wordt op energieke wijze behandeld hoe je meer vanuit de persoonlijke kracht handelt en jezelf motiveert zowel doelstellingen op je werk als in persoonlijke situaties te behalen.
Als een olifant met één veer kan vliegen wat heb jij dan nodig voor jouw vlucht?
Over de oprichter
Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.
De courante zichtbare realiteit wordt geselecteerd uit het veld van alle mogelijkheden door het richten van de aandacht van de waarnemers. (William James)