Springpad is een super organiser

Springpad is een super organiser

Geen reacties op Springpad is een super organiser

 

Als je net zoals ik de wens hebt om altijd en overal snel een notitie te maken van dingen die je interessant vindt of aan wilt worden herinnerd dan is Springpad misschien ook iets voor jou.

Bewaar in de cloud

Springpad bewaart al jouw notities en pusht dat automatisch en draadloos naar al jouw apparaten zoals je Ipad of Iphone. Deze cloud-oplossing heeft als voordeel dat je nooit je data kunt verliezen terwijl je met je Iphone toch toegang hebt tot je gegevens wanneer je geen verbinding hebt. De web-applicatie maakt het mogelijk om je notities te bewerken achter je computer en dat vind ik toch veel comfortabeler dan het kleine scherm en toetsenbord van je Iphone. Je kunt een onbeperkt aantal notitieblokken aanmaken die je naar je eigen voorkeur kunt aanpassen. Zo heb ik onder andere een notitieblok gemaakt voor recepten die ik verzamel, voor karweitjes die ik in huis wil doen, voor bladmuziek dat ik verzamel en voor allerlei zaken die ik wil onthouden inzake mijn eigen bedrijf.

Hoe het werkt

Op het moment dat je een notitie toevoegt kun je kiezen uit verschillende typen zoals een contactpersoon, een checklist, een afspraak, een recept en nog veel meer. Ieder type heeft zijn eigen kenmerkende invoervelden. Zo kun je voor het type “afspraken” een tijdstip en alarm instellen, voor “contacten” wordt er een scherm weergegeven waarin je NAW-gegevens kunt invoeren en voor het type “checklist” kun je een boodschappenlijstje maken en items afvinken. De afspraken kun je overigens synchroniseren met je Google-agenda.

Verder kun je tekst, links, foto’s, video’s en pdf-bestanden toevoegen. Het is ook een ouderwetse memo-recorder waarin je een boodschap kunt inspreken. En met de barcode scanner kun je boeken registreren. Voor ieder item kun je “tags” invoeren, een flaggetje meegeven en met sterren een waardering geven. En tenslotte kun je je notities delen en verzenden naar Facebook en Twitter.

Pagina clipper

Met de Springpad-clipper kun je snel en gemakkelijk dingen toevoegen aan je notitieblok terwijl je op het web surft. Zodra je een lekker recept tegenkomt of een artikel dat je graag later wilt lezen klik je op de knop “spring it” in je browser. De intelligente clipper herkent automatisch het type notitie, maakt een foto van de bladzijde en onthoudt de url.

Stuur email naar Springpad

Stuur een email naar springit@springpadit.com met het email account dat je hebt gebruikt voor de registratie bij Springpad. De inhoud en bijlagen van de email wordt overgenomen en het onderwerp van de email wordt de titel van de notitie. Met een # in het onderwerp kun je tags toevoegen.

Backup

In de instellingen van Springpad kun je een backup maken van al jouw gegevens d.m.v. een HTML-export.  En tenslotte is Springpad helemaal gratis!!

Springpad is mijn eigen personal assistant geworden en ik hoop dat jij er net zo veel plezier aan kan beleven als ik en de 1 miljoen andere gebruikers.

Concurrenten van Springpad

Er zijn veel vergelijkbare applicaties op de markt. Zo is Evernote bijvoorbeeld een hele bekende maar Awesome Note, Remember the Milk en Google tasks zijn ook populair. Ik heb ze getest en onderling vergeleken op gebruikersgemak, kosten en synchronisatie-mogelijkheden en ik vind dat Springpad gemiddeld het beste uit de bus komt.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen, opmerkingen en/of suggesties of een leuke tip? Plaats dan een ‘reactie’ of stuur een email naar vliegendeolifant@gmail.com. Vergeet niet op de “vind ik leuk” knop hier bovenaan te klikken als je dit artikel leuk vindt. Ik wens je heel veel plezier met Springpad.- Rene Pieneman

About the author:

Vliegendeolifant is in 2010 opgericht door René Pieneman (1972). Na zijn studie Bedrijfskunde had hij diverse functies in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Tien jaar volgde hij meditatieretraites, reisde hij twee jaar in Zuidoost Azië en sinds vijf jaar volgt hij coachingsopleidingen waardoor hij bijzondere interesse in de mogelijkheden van de mens ontwikkelde.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top